slider1 slider2 slider3 slider3

Částkou 0 Kč jste přispěli na dobrou věc, děkujeme!

podpoř také
KDO JE VLÁĎA

Vláďa je nejslušnější člověk, jakého většina z nás v životě potkala. Sportovec, bývalý fotbalista, který si oblíbil východoasijská bojová umění, v neposlední řadě fyzioterapeut jak u futsalové, tak i fotbalové A reprezentace. Rovněž hrdý otec dvou krásných dvojčat, chlapců, kteří teprve objevují tento svět.

Vláďa, vyznávající fair hru na hřišti, ale i v životě, byl nedávno naprosto nefér přepadený zákeřným onemocněním. Vážnou chorobou, nevyléčitelnou amyotrofickou laterální sklerózou. I o ní si na našem webu přečtete více.

Co je naším cílem?

Víme, že okruh příznivců futsalu, který stojí za tímto webem, není jediným mezi přáteli Vládi Mikuláše. Přesto se z plných sil pokusíme (nejen) ve svých řadách zmobilizovat co nejvíc prostředků, které budou sloužit svému účelu.

Jakým způsobem chceme prostředky získávat? Založili jsme transparentní konto, kam můžete poslat svůj příspěvek i vy. První, kdo tak učinil, byla futsalová reprezentace, která neváhala a obratem odeslala několik desítek tisíc korun, do koruny cenný obsah své pokladny…

Chystáme i další způsoby financování. Prodej triček, exhibičně-charitativní futsalový zápas proti fotbalové reprezentaci a další aktivity, které budeme na našem webu včas avizovat.

AKTUÁLNÍ ZPRÁVY

Bořek Dočkal se těší na prosincovou akci!

Předvánoční akce Futsal za život se zúčastní též bývalý reprezentant Bořek Dočkal. A těší se na setkání s bývalými spoluhráči a pochopitelně i s Vláďou Mikulášem.

... číst více

Víme, že Lewa je v Barceloně, ale…

V minulém článku jsme vám naznačili, že do aukce se vrací jeden artefakt, který byste v ní nečekali, protože se vydražil již před rokem. Ale Lewa je zpátky, ten příběh si přečtěte!

... číst více

Další akce projektu Futsal za život klepe na dveře!

Blíží se konec roku, ale Futsal za život pro vás chystá ještě jednu zajímavou akci. Ta proběhne v předvánočním čase, v úterý 20. prosince 2022 v Praze.

... číst více

Nejen Lewandowski, aneb další dresy do dražby!

Zkraje týdne jsme vám představili lákavý artefakt, který na vás čeká při páteční dražbě. Zajímavých předmětů, které budou hledat majitele, je ale víc!

... číst více

Hvězda páteční dražby? Podepsaný dres Roberta Lewandowského!

Páteční akce v Brně se nezadržitelně blíží a jak jsme avizovali, její součástí bude dražba zajímavých sportovních artefaktů. Podívejme se na jeden z nich!

... číst více

Blíží se další velká akce, tentokrát v Brně

Projekt Futsal za život chystá další velkou akci na podporu našeho kamaráda Vladimíra Mikuláše. Po Chomutovu a Praze se tentokrát sejdeme v Brně!

... číst více

Jaké předměty se budou v sobotu dražit?

Jak jistě víte, v sobotu se koná v Praze Benefiční večer pro Vláďu Mikuláše. V jeho programu je pamatováno také na dražbu sportovních artefaktů. O jaké jde?

... číst více

Benefiční večer pro Vláďu Mikuláše

Blíží se další velká akce, kterou pořádáme pro našeho kamaráda Vláďu Mikuláše. Už v sobotu 22.2.2020 nás od 19:00 hod. čeká skvělý Benefiční večer v pražském KC Novodvorská!

... číst více

Akce repre U21 pro Vláďu

Pokud se občas podíváte na Vláďův transparentní účet, jistě si všimnete čerstvého příspěvku, který byl získán na akci futsalové reprezentace do 21 let. Ta se konala v Lovosicích.

... číst více

Setkání se sportovní hvězdou

Ve druhé polovině března vyrazil Vláda s fotbalovou reprezentací na druhý konec světa. Byť tam měl i své povinnosti, setkal se se známou osobností, kterou znáte z fotbalových trávníků!

... číst více

Vláďa navštívil Indii!

Našeho bojovníka v těchto dnech v našich končinách nepotkáte. Stále bojuje statečně a v rámci své bitvy jel načerpat síly do daleké Indie. Věříme, že se nám zpátky vrátí plný energie!

... číst více

Futsal za život získal ocenění

V neděli 7. ledna 2018 se projektu Futsal za Život dostalo vzácného ocenění. V rámci Galavečera neprofesionálního fotbalu na pražském Žofíně ho FAČR vyhlásil sociálním projektem roku 2017.

... číst více

Vláďa hostem Českého rozhlasu

Pokud si chcete něco poslechnout o Vláďově boji s ALS, určitě nepřehlédnětě informaci o tom, že se stane v úterý večer hostem vysílání Českého rozhlasu - Radiožurnál!

... číst více

Co se děje v létě?

Víme, je to hodně obecná otázka, na kterou můžeme dostat hodně verzí odpovědí. Chtěli jsme ale jejím prostřednictvím připomenout, že jsme stále tady a společně bojujeme! A jak bojuje Vláďa?

... číst více

Také karatisté pomohli Vláďovi!

V Prachaticích se minulý týden konal tréninkový kemp karatistů Gasshuku Czech, jehož se zúčastnilo 327 karatistů ze 14 zemí a trojice instruktorů z Japonska. I oni mysleli na Vláďu!

... číst více

I politici umějí dobré skutky

Když se dělají podobné charitativní projekty, jaký všichni společně tvoříme pro Vláďu, je nepsaným pravidlem vyhýbat se politickým tématům. Ale každé pravidlo má své výjimky.

... číst více

Vláďo, vezeme ti medaili!

Na pár dnů jsme se odmlčeli, důvod byl jednoduchý. Futsalová reprezentace bojovala na turnaji v Číně a to i za Vláďu. A snaha byla úspěšný, tým vyhrál mezinárodní turnaj a veze pro Vláďu zlato!

... číst více

Futsalistky podpořily Vláďu

O víkendu se v Plzni konal finálový turnaj Mistrovství ČR ve futsalu žen. Z výhry se radovaly hráčky Slavie Sokol Vysočany (foto), všechny týmy ale především ukázaly, že mají dobré srdce.

... číst více

Kolik vynesla pondělní dražba?

Pokud jste byli v pondělí v chomutovské hale, pak víte, že dražba se vydařila a vynesla zajímavou finanční částku. Zajímá vás, jak velkou pomocí Vláďovi byla a které předměty měly největší úspěch?

... číst více

Pokořili jsme hranici snů, díky!

Dnes vám patří obrovský dík za to, jakým způsobem Vláďu podporujete. Jistě, připomínáme to často, že jde o společné dílo, ale dnes máme pro toto aktuální poděkování opravdu vážný důvod.

... číst více

FIO BANKA: 2401204687 / 2010

CO JE ALS?

Amyotrofická laterální skleróza (zkráceně ALS)

Nemoc byla poprvé pojmenována v roce 1869 francouzským neurologem Jean-Martin Charcotem.
A přesto, že uběhlo už 146 let a svět se od té doby změnil k nepoznání, ani moderní medicína si s ALS neví rady.


Co chorobu způsobuje?

Podle čeho si vybírá své oběti? Jak ji léčit? Na žádnou z těchto otázek neumějí ani největší mozky světové medicíny odpovědět. Ví se jen, jak ALS funguje: je to nevyléčitelné progresivní neurodegenerativní onemocnění, které se projevuje postupnou ztrátou nervových buněk zajišťujících spojení nervové soustavy s většinou svalových skupin ovlivnitelných vůlí.

Průběh

Laicky řečeno, pacientům bez dosud zjištěné příčiny ubývají nervy, což způsobuje postupnou neschopnost hýbat svaly, ztrátu řeči, poruchu polykání a potíže s dýcháním. Na konci zůstává člověk paralyzován, závislý na přístrojích, ovšem s plným zachováním smyslových funkcí i mentálních schopností.

Neexistuje lék

Přestože aktuálně na toto onemocnění neexistuje lék, který by dokázal průběh výrazně zpomalit, všichni věříme, že toto se v brzké době změní a pomoc pacientům přijde.

PODPORUJÍ
  • img

    Komise futsalu FAČR

  • img

    Interobal k.s., výroba obalů

  • img

    web efutsal.cz

TAKÉ ONEMOCNĚLI ALS
img

Stanislav Gross (†45)

U bývalého českého premiéra měla amyotrofická laterální skleróza krutě rychlý průběh. První informace o tom, že Stanislav Gross umírá, se objevila v roce 2014, uběhl rok a bývalý předseda ČSSD zemřel 16. dubna 2015. Zanechal za sebou manželku a dvě talentované dcery.

Marián Čišovský (35)

I když statistiky uvádějí, že ALS většinou postihuje lidi ve věku 55 až 75 let, slovenský fotbalista zřejmě patří mezi nešťastné výjimky. Ač to jeho zaměstnavatel FC Viktoria Plzeň nikdy neupřesnil, vydal prohlášení, že je Čišovský nemocný a nebude pokračovat v kariéře. Obecně se hovoří o tom, že Marián bojuje právě s ALS.

img
img

Stephen Hawking (73)

Nejslavnější vědec současnosti onemocněl ALS v roce 1965 a lékaři mu dávali dva až tři roky života. U geniálního britského fyzika má ale nemoc velmi pomalý průběh. Ač je od roku 1968 upoután na vozíčku a od roku 1985 mluví jen pomocí počítače, učinil řadu velkolepých objevů především v oblasti vesmíru. Jeho příběh proslavil film Teorie všeho.

Lou Gehrig (†37)

Amyotrofické laterální skleróze se někdy též říká Lou Gehrigova choroba. Toto pojmenování vzniklo podle amerického profesionálního baseballisty, který v letech 1923 až 1939 válel za nejslavnější tým New York Yankees a vytvořil řadu rekordů. Jeho kariéru v pětatřiceti letech utnula diagnóza nemoci ALS, o které se tehdy v USA prakticky nevědělo. Gehrig zemřel v roce 1941.

img
Zprávy předáme osobně a zobrazíme zde na webu
Chcete přispět a pomoci dobré věci?

Věříme, že vaše odpověď je kladná. Na našem webu najdete zřetelný odkaz, pod nímž se nacházejí všechny informace, které budete v případě ochoty pomoc potřebovat.

A proč jsme zvolili právě transparentní účet? Odpovíme citací z webu Fio banky: Transparentní účet je zaměřen na podporu neziskových organizací, kterým pomáhá posilovat důvěryhodnost hospodaření tím, že umožňuje komukoliv a kdykoliv nahlédnout do historie finančních transakcí. Ano, chceme, abyste si mohli kontrolovat, že finance pomůžou tam, kde je třeba.

FIO BANKA: 2401204687 / 2010

SDÍLEJ DO SVĚTA