Spolek Futsal pro život uspořádá 22. února BENEFIČNÍ VEČER - jeho celý výtěžek bude věnován právě Mikulášovi, jemuž bylo v roce 2017 diagnostikováno zákeřné onemocnění ALS.

Akce, jejíž začátek je naplánován na 19:00, se uskuteční v Kulturním centru Novodvorská v Praze 4 a vstupenky je možné zakupovat v předprodeji na www.ticketportal.cz.

„Jsme moc rádi, že po čase zase můžeme udělat pro Vláďu dobrý skutek a touto formu mu pomoci. Je to to nejmenší, čím mu můžeme přispět. Jsme pořád po jeho boku a společnými silami děláme vše, abychom jemu i celé rodině ulehčili v nelehké situaci,“ říká Tomáš Neumann, kouč futsalové reprezentace. Právě s futsalisty Mikuláš strávil několik sezon a pomáhal na několika vrcholných akcích včetně ME či MS.

Blížící se Benefiční večer není první společnou akcí futsalové a fotbalové reprezentace s charitativním podtextem. Oba výběry spojily síly také před třemi lety při organizaci vzájemného exhibičního zápasu v chomutovské sportovní hale a nyní se rozhodly pomoci jinou formou.

„Je to to nejmenší, čím můžeme přispět. Bereme Vláďu pořád jako součást našeho týmu, jsme společně v pravidelném kontaktu a podpora jakékoliv akce pro dobro Vládi a jeho rodiny je pro nás všechny naprostou samozřejmostí,“ prohlásil kapitán fotbalové reprezentace Bořek Dočkal, jehož dres půjde v únoru také v Kulturním centru Novodvorská do dražby v Mikulášův prospěch.

K Dočkalovi se přidají také Petr Čech, rekordman v počtu startů za národní tým, další z legend Tomáš Rosický či současní reprezentanti Jakub Brabec s Tomášem Necidem.

Do dražby půjde také českobudějovický dres Tomáše Sivoka, dalšího z navrátilců do domácí nejvyšší soutěže a taktéž bývalého dlouholetého reprezentanta. Nad akcí převzal záštitu také generální sekretář FAČR Jan Pauly.

Benefiční večer nabídne také pestrý kulturní program: bez nároku na honorář vystoupí Mikolas Josef, ABBA World Revival nebo Gender Question.